Jag vet precis vem du menar

Den här beskrivningen av en kändis kläckte farmor ur sig nu när de var här i Umeå. Hon och StorFredrik (som pratar skånska) (jag gör inte narr av dialekten, jag försöker bara skapa en så verklig återgivning som möjligt) hade en diskussion om melodifestivalen.

StorFredrik: Asså, naaaeeej  ja kajn ba-a ente se på sketen. Ja haotaorr melodoiefestivaulen.
Farmor: Men, han...Åh vad heter han...Han med kortbyxor.
StorFredrik: ----
Farmor: Sigge, vad heter han som sjunger i kortbyxor?
(Farfar) Sigge: Ja, va fasen. E det inte han, Bard. Alexander Bard.

Så, för att summera inlägget så är mitt citat, eller snarare kluriga fråga:
Vem är det som sjunger i kortbyxor?De citatet var kanske inte så användbart, men ack så roligt. Men för att ni ska få något användbart, tänker jag ge er ytterligare ett:
Random guy/ Random peeps
Så sjukt användbart. Jag använder det hela tiden. Det som är så roligt är att jag hörde det av just en random guy i
sam-huset.


Prostitution av munnen

Riiing, riing, riing


Provförare: Jo, he-ä Berra.

Nervös xjobare: Ja, heeej, heej, hallå. Jag heter A******** L****** och jag gör xjobb på *********. Och ehh ja, alltså inte själv då, utan med en kompis. Eh alltså klasskompis. Vi har pluggat ihop, eller ja vi pluggar ju nu också. Ja, fast vi gör xjobb då.

Ljudeffekt: *Berra sörplar automatkaffe och undrar vart det här ska leda.*

Nervös xjobbare: Jo, och ehh vi har gjort en enkät, och ehh ja, visst har du gjort en del ******test i fordonet **** utifrån ***, visst har du det. Vi fick uppgiften från din kollega ehh, ehh (bläddrar frenetiskt bland alla papper), ehh, ja alltså din kollega. Har du gjort det?

Provförare: Jo, kan väl som hänt nån gång så, men int ä ja nån hävert int. Inte på de int.

Nervös xjobbare (som börjar känna sig mer säker): Oooooo men då är du precis den vi letar efter. Tror du att du skulle kunna ehh, ehh vara en sån som fyller i enkäten?

Provförare: Jo, nog kan ja gört allt.

Inte lika nervös längre men ångerfull-för-sista-frågans-formulering xjobbare: Men det är ju fantastiskt. Så, hur ser din vecka ut. Vi, ja alltså jag och min ehh ja hon som jag gör xjobbet med, kommer helst bort till dig i verkstaden personligen. Ska vi ringa när vi har kommit fram till företaget?

Provförare: Jo, gör som så. He bli bra de.

Lycklig xjobbare: Åhh vad bra, tack tack snälla du. Då hörs vi imorgon. Vi ringer dig. Hej då hej då tack tack hej då.

Provförare: Hej (lägger på innan den lyckliga xjobbaren hunnit säga "hörs").

//asg angie

Kan det vara villaföreningen som är ute på gallej?


http://www.vlt.se/artikelmall.asp?version=881723


//angie

Jag är tydligen inte gjord av stål

Ibland har jag känslor i vilka jag lägger ner mitt liv att ignorera.
Inte för att jag egentligen bryr mig.
Samlar man på sig tillräckligt mycket kan man inte blunda längre.
Men egentligen bryr jag mig inte.


Me and you
better laugh in 20 years from now
with some perspective and dedication
I will find somebody new

It better be someone special
Better be coming very soon
Better be for real this time
Oh I know, it always was with you

You or no one
I hope I'm wrong before I die of boredom
I want more than
days and nights when I amuse
myself alone

He better be someone special
He better be devoted just like you
Better be for real this time
Oh I know, it always was with you

Friends forever, oh no
another girl will change your mind
in less than half the summer
So before you fall in love, I wonder
when you asked for
something that I couldn't give you
more of me than you
I talk as if it's now but nothing is new

She better be someone special
She better be more in love than me
If I was your brightest hour
she is now, as far as I can see

Anna Ternheim - Better Be

ser inget slut

Det är inte lätt just nu. Jag gör allt själv och det märks varje morgon att "vi"minst skulle ha varit en till. Känns väldigt jobbigt och slitsamt. Jag vill ju inte störa folk heller eftersom jag själv har satt mig i sitsen. Det kanske är dumt att jag sliter ut mig själv så här en vecka in på det nya jobbet, men sådan är jag. Har jag satt mig i en viss situation ska jag ta mig ur den om det så är det sista jag gör. Fast jag vill gärna inte att det här är det sista jag gör för det kommer en helg som det var längesen jag såg fram emot så mycket som just den här. Det var längesen sist och det börjar kännas. Inget jag inte klarar av men det river lite extra hårt emellanåt.

Jag har nu gjort en vecka (plus minus min dag som sjuk förra veckan). Jag börjar så smått komma in i min nya roll. Det är fruktansvärt mycket att lära sig och komma ihåg men gänget som jag jobbar med är grymt. Arbetet känns så himla mycket lättare och inte alls betungande. Jag pratade med ekonomiansvarige idag och då slog det mig att jag verkligen har mitt drömjobb! (alltså det jobbet som jag bara kunde drömma om förut som första jobb, dvs att det inte är mitt "DRÖMJOBB" men en god bit på vägen). Jag har börjat få koll på vilka alla är. Vissa förstår inte alls när samtalet är över och andra pratar om allt annat än jobbet. Det finns många olika varianter.

Nu har andra lasset med saker från min (snart föredetta) lägenhet åkt iväg också med hjälp av enbart mina armar och ben. Helt slutkörd varje morgon men jag klarar mig, herregud jag är ju bara 24! Någonstans ska man ju lägga den energi och styrka man har för 8 timmar på kontorsstolen blir man ju inte direkt slut av.

Sängen väntar och gäspen kommer!

Ciao,

/L

april månads studiebidrag

hej!
jag har haft besök av farmor och farfar ända sedan i fredags. vi har ätit gott, väldigt gott. vi har promenerat och solat och stekt köttbullar. och jag har bakat scones till dem varje morgon. och idag var vi på stan. då köpte jag världens finaste klänning (igen). tjopp sa det bara, så försvann bidraget. jag betalade förresten till elina som var med i top model för ett par år sedan. så här ser den ut


så här härligt hade vi det när vi satt mot en husvägg i gammlia och solade


annars går min tid mest åt till att slösurfa istället för att plugga och att sitta och älta hemska singelproblem med storfredrik. det här sitter vi uppe hela nätterna och pratar om: man vill typ allt med någon, sen när man kan få det duger det inte och man ser bara alla andra och sen backar man ur där med. så går man hem och klagar och ylar att man behöver ett skjut. och så tänker man att man inte ska vara så kräsen och börjar planera bröllopet och skissa på skåpluckor i ekfanér. Men då får man panik för att nöja sig med medelmåttan, för då betyder det att man aldrig får något man vill ha. sen får man något och då duger inte det och..ja nu har vi gått runt säkert två varv av samma ältande. tvistevägen 22 är verkligen brustna hjärtans klubb.
gud välsigne att jag har en rejäl påse med farmors köttbullar i frysen. de kommer jag ligga och knapra på de närmaste kvällarna i brist på annan sysselsättning.
om det blir en äcklig scen av det hela så är det ni som har skapat den. jag är det frommaste av de fromma fåren.
peace out

Cirkulation

Det går runt, dagar, veckor, månader, år. Jag har tappat minnet.
Allt är en diffus smörja.

Hänt sen sist, som är nytt alltså. Lägg på gamla listan:
* Arbetsintervju imorgon
* Sommarjobbsutbildning nr. 3 på lördag
* Invald i styrelen för en förening
* Ska flytta tillsammans 1 juni :)
* Konstig kräkattack
* Skavsår av min penna
* Varit på två kalas och ätit tårta

Minns inte om det har hänt mer. Lever genom min kalender och orkar inte titta i den. Den ligger bakom datorn.
Nu kokar riset över, det gör det alltid.

//Z -som i Zorro

summa summarum

Allt och inget har hänt. En helg har gått förbi. Den första i mitt nya liv. Hann knappt känna efter att den kom eller tog slut. Innan helgen stod jag där och tänkte "Gud vilken tråkig helg, verkligen ingenting att göra!". Så nu när jag sitter här så har jag verkligen inte haft en lugn stund. Av någon konstig anledning går ju tiden trots att man inte känner av det och skönt är väl det ibland. Framför allt den här gången för det betyder att nästa helg är närmare än vad den var igår. 

Helgen har  i alla fall varit full med packning, shopping av flyttkartonger x2, städning, rensning, umgänge med kompisar, en liiiten middag på restaurang och slingning av hår. Kanske inte låter som så mycket men ni ska veta att packa och strukturera upp en lägenhets innehåll som ska flyttas i omgånger kräver sin planerare. Mycket av mitt liv i Linköping är kvar att packa men en hel del har redan hittat sin plats i en IKEA-flyttlåda. Sorgligt men sant. Känns lite vemodigt att lämna lägenheten, men jag vet ju att jag inte kan behålla den heller så det är bara att fortsätta. 

Imorgon är det konferens på Kolmårdens vildmarksanläggning. Ska först och främst bli väldigt lärorikt, och då menar jag inte att jag ska lära mig om alla djur de har utan om hur företaget fungerar och hur marknadsavdelningen som jag sitter på jobbar, men även väldigt roligt och intressant. Får hoppas att man slipper matförgiftning den här gången för nu har jag äntligen hämtat mig helt från attacken i onsdags. 

En sak till bara. Varför fungerar inte telepati? Då skulle han kännas närmare än vad han är och tiden skulle gå så mycket fortare än vad den gör. Avstånd är till för att minskas, man måste ju vara lite internationell såklart. Jag är ledsen tjejer men han är min! Tihii!

Sov gott nu så hörs vi! Ni får ta o skriva mer!

Ciao,

/L

vilken start!

Ja, shit vilken start det blev på första jobbet! Började ju som sagt i onsdags med konferens hela dagen. Det var rätt segt för jag hade inte hämtat mig alls från helgens eskapader. Pinsamt nog satt jag nog mest och halvsov hela tiden, tror nog att jag tom nickade till några gånger. Det ser ju asbra ut när jag är nyanställd och ska vara på hugget. Jaja, har ju i alla fall jobbet kvar än så länge. Onsdagen var intressant fick reda på att jag ska vara varumärkesansvarig för Rose's vilket är drinkmixers, kolla här www.rosesmixers.com . Hela dagen avslutades med att laga middag ihop, mycket trevligt tills det att jag kom till hotellet på kvällen och kände att jag började må illa. Slutade med att jag låg och spydde hela natten, så jag kunde inte jobba i torsdags. Tyckte ju att medvinden som jag nu har haft ett tag skulle hit me in the face en vacker dag och som den gjorde det! Helt utslagen i torsdags, sjukt jobbigt att ta sig från hotellet i norrköping till lägenheten i linkan. Knallade i alla fall upp till jobbet igår. Segt var det, hade bara kunnat trycka i mig en halv tallrik fil och en halv macka på hela dagen så huvudet kändes som en mindre atombombsolycka! Men jag klarade det och lite pengar trillade in i kassan.

Jag trivs jättebra på kontoret, alla är trevliga och hjälpsamma. Så nu har en uppdatering kommit och jag ska nu fortsätta titta på VSK-Edsbyn. Behövs nog ingen djupare förklaring vilka jag håller på! Tjipp tjopp då, höres!

Ciao,

L

NERVÖST!

Helt knas, idag är det första dagen på jobbet och som ni ser är klockan rätt tidigt! Har inte gått upp så här tidigt på år och dagar. Måste ta pendeltåget halv åtta så nu måste jag nog fortsätta göra mig i ordning. Ville bara meddela att min mage är ut-och-in vänd, eller upp-och-ner eller vad man nu kallar det. Nervös är jag men samtidigt ska det bli riktigt kul och coolt! Ahhh, nej nu ropar hårtorken!

Mors mina vänner! Ciao,

/L

...

Varför skriva själv när Gary Jules har stulit mina ord?All around me are familiar faces
Worn out places, worn out faces
Bright and early for their daily races
Going nowhere, going nowhere
Their tears are filling up their glasses
No expression, no expression
Hide my head I want to drown my sorrow
No tomorrow, no tomorrow

And I find it kinda funny
I find it kinda sad
The dreams in which I'm dying
Are the best I've ever had
I find it hard to tell you
I find it hard to take
When people run in circles
It's a very, very mad world mad world

Children waiting for the day they feel good
Happy Birthday, Happy Birthday
Made to feel the way that every child should
Sit and listen, sit and listen
Went to school and I was very nervous
No one knew me, no one knew me
Hello teacher tell me what's my lesson
Look right through me, look right through me

And I find it kinda funny
I find it kinda sad
The dreams in which I'm dying
Are the best I've ever had
I find it hard to tell you
I find it hard to take
When people run in circles
It's a very, very mad world ... mad world
Enlarging your world
Mad world


...
//Z - som i Zorro

WC-anka?

"Johan-toan känner sig totalt spolad av sin tjej!"

när man bara vill få nån att hålla käften

ja, här kommer det första citatet, alla redan.

"Det bara är så. Det vet jag, serru."

det är pappan i vi hade i alla fall tur med vädret, igen som säger så när hans fru träter emot honom.

jag använder mig ofta av uttrycker. jag menar, finns det något mer störande än en person som helt plötsligt ska säga emot och inte hålla med. ganska ofta kan ju diskussioner sluta med att motståndaren frågar: jaha hur vet du det då, har du några empiriska bevis eller?? va??
då slänger jag citatet i den dyga jävelns fejs. då blir det tyst. knäpptyst.

ytterligare en kategori

ja, jag gör det igen va. lägger till en nödvändig kategori alltså. här i "användbara citat" ska vi lägga in klockrena citat som vi har hört. de kan komma från filmer, radio, tv, teater, tjyvlyssningar, folk på skolan, i matkön. ja ni fattar. eller, när vi snackar klockrena citat är det ju en överhängande chans att det är vi själa som kläcker dem. det är viktigt att vi alltid berättar vart de kommer ifrån, och gärna en liten kontextstory.

another day in paradise

ni behöver inte vänta längre än så här på den första underhållningen.
det blir kärlek, känslor och ärlighet. jävligt intimt helt enkelt.
ladies, jag har dokumenterat min dag för er.eftersom jag gick och lade mig efter tolv igår så får ni en bild när jag ligger och läser. det är min fina pannlampa ni ser.


ujuj, vad tidigt jag var tvungen att kliva upp. klockan var nog knappt nio. men jag gick upp till slut ändå.


yummy, jag är alltid svinigt hungrig på morgonen så gröten satt fint.


kollar mejlen om man har fått nåt dödsviktigt mejl. men, inte idag heller.


jo ibland lyssnar jag på fjortisradio, speciellt på morgonen för att vakna till. jag kan hela texten till hot and cold med kate perry, ja.


måste vattna min fina lilla timjan, som jag ska äta upp kanske imorgon.


hata hata hata. det finns aldrig, aldrig något att ta på sig. speciellt inte som mina mesta kläder är kvar hemma.


och glöm att jag tänker leta i tvätthögen. glöm ännu mer att jag tänker lägga in kläderna i garderoben någon gång


äh jag gick och borstade tänderna istället. fuck all the clothes


så måste man sminka sig, för det säger samhället.


oops, kanske bäst att hitta några kläder nu. snöhögen måste ha krymp. för typ tre veckor sedan kunde jag strosa fritt på rummet utan insyn 


alla de här hårnålarna behövs för att fästa upp mitt fruktansvärda hår som blev klippt till en hillary clinton frissa av en gymnasieelev. men det var gratis.


äckliga sopor hade jag på rummet.


nu så går jag till skolan. kolla snöhögarna. det åker traktors överallt, jämt och ständigt och skottar snön till berg.


det här är inte mitt hus, det är ju mit-huset som är. men jag går in i teknikhuset. så nu kan man säga att jag är framme.


se så fint jag jobbar på. kläcker assmarta ideer och hjälper alla andra, eftersom jag kan allt. så är det.


äntligen!!om man sitter och har en matlåda med fiskbullar i kan klockan aldrig gå nog så snabbt så att det blir lunch. jag vill inte verka överlägsen eller nåt, men jag har faktiskt råd att festa till det ibland.


mmm mit-kaffe. lika surt som vanligt.


nu får man gå hem. kolla vad ljust det är, klockan är liksom nästan fem.som vanligt var jag illamåendehungrig. jag blir aldrig mätt.


eftersom jag promenerar en timme varje dag (not), så var det inget undantag idag. på dem bara.


jodå, man kan väl sin näringslära. att ha på ketchup och på så sätt få extra c-vitamin och mineraler är ett tips jag kan ge er.


finfint middagssällskap hade jag också, av lilla freddan. det är ju halva smakupplevelsen tycker jag.

efter maten satt jag på samma ställe som på sista bilden och redigerade bilder hela kvällen. det var bara lilla freddan som byttes ut mot stora.
nu ska jag gå och sova, men det blir nog svårt att somna. jag är nämligen sjukt hungrig.
gonatt och tack för idag, dagen. det var en bra dag. imorrn är det fredag den 13 igen. ja, jag kanske ska ta en titt på de där matchgrejerna då.

puss och kram
er idol angie

Angies special treating entertainment

ok peeps, nu har jag startat en ny kategori. här kommer jag lägga inlägg som är extra underhållande, speciellt för er, så klart. det ska vara mycket bilder som dokumenterar någonting.

ps. alltså det här med match börjar bli jobbigt. jag vågar inte blinka tillbaks och man får mejl om att nån är intresserad och hit och dit. blir ju stressad. mamma...

Inte illa pinkat...

Sitter nu här och väntar på besök. Hon ska komma när som helst, kanske tom blir ett snabbt slut på det här inlägget men men det visar sig.

Ännu en oproduktiv dag börjar gå mot sitt slut, om man tänker skolarbete i alla fall. För vad gäller allt annat har jag varit sjukt produktiv, missade dock att köpa present till Kakan men får fixa det imorrn istället. Var i skolan i bara fyra timmar idag, måste vara rekord. Har nog inte varit så kort tid i skolan sen jag gick i ettan eller nåt. Har ju inget att göra i princip så varför sitta och nöta på de där osköna stolarna. Fanns ju en hel del annat att fixa. Har fortsatt med min systuga idag. Mission impossible gick att genomföra, helt otroligt. Satte mig själv lite på en pedistal innan jag ens började med omdesigningen av min topp som jag ska ha på lördag, på balen. Började igår och höll på hela kvällen, var tvungen att fortsätta idag i motvind men tillslut fick jag en snilleblixt och det löste sig. Och eftersom jag var nere på stan och panikshoppade en back-up idag har jag två alternativ nu vilket gör valet ännu svårare. Men snygg kommer jag att bli, 20-talstema över hela mig. Angie, tänk dig. Lång svart sammetskjol, beige-vit lite pösig glansigt linne med krås kring halsen och den lilla kragen, svarta smycken, blond page, sotiga ögon, svarta handskar och remskor. Är inte det 20-tal så säg!

Som sagt var, väntar på besök. Har ännu inte dykt upp men kul ska det bli när hon kommer. Vi kommer nog tjöta mest hela kvällen. Fast vi får inte bli för sena för imorrn är det lägenhetsvisning i Norrköping igen , men den här gången har jag första tjing vad jag förstod det som när jag pratade med fastighetsbolaget. Så nu hoppas jag bara på att lägenheten är helt OK, får inte ha så höga krav när jag behöver en så snart. Efter det kommer dagen vara knökfull med saker att fixa och göra, samt folk att träffa. Hela festliga helgen börjar imorrn halv sex! Ska bli helt grymt!


Nu har mitt sällskap kommit och sängen lockar mer än någonsin, är helt slut efter denna dags alla aktiviteter!


Tänker på er! Uppdaterar föhoppningsvis snart igen om lägenhet och jobb inför nästa vecka!


ciao,


/L


Bäst när det gäller

Nu är det inte långt kvar tills vuxenlivet börjar, bara sju dagar kvar. Skulle ha börjat på måndag men det har skjutits upp lite så nu blir det rivstart på onsdag med säljkonferens. Jag ska presenteras ordentligt för hela företaget också. Vem ska tro på mig? Hur ska jag skaffa mig respekt och visa att jag kan och vill? Jag har ju aldrig gjort något sånt här, hur gör man?

Fine, jag bestämde mig för att plugga internationella ekonomprogrammet våren 2003, kom in och bara flöt på kurs efter kurs. Levde liksom i den berömda bubblan, den som vi studenter skaffar oss. Kände att världen runt omkring inte riktigt behövde finnas, njöt av allt vad livet gav trots hårt pluggande av svåra tentor. Valde sedan att under mitt andra år plugga ett år utomlands i FRANKRIKE av alla ställen, hur gick detta val till? Galet, jag som var sämst på franska men jag tog utmaningen och det var nog det bästa beslut jag tagit (än så länge). Under det året hände mycket både inom mig men även i min vardag som jag skulle komma tillbaka till. Jag skulle för första gången bo själv. Kändes helt fantastiskt samtidigt som jag var lite smått skräckslagen. Sen första skoldagen på fjärde året har den där kurs efter kurs känslan infunnit sig tills en dag för två veckor sen då världen utanför knackade på dörren. Det enda som behövdes för att jag skulle få komma in var ett ja, och efter mycket kort betänketid gick jag genom dörren. Och nu står jag där i dörröppningen till världen utanför. Ingen mer skola, inga fler tentor, inget Baljan-kaffe för 4kr, inga kravaller, inget letande efter billigast kurslitteratur, inget gnäll över knepiga lärare och framför allt inte någon daglig kontakt med de underbara personer som jag har lärt känna under mina 4,5 år som jag har spenderat av mitt liv vid Linköpings Universitet. Hur ska jag överleva?

Allt är nytt och spännande men en viss ångest finns där trots allt. Helgen som kommer blir den allra sista (antagligen någonsin) som jag kommer att träffa alla dessa underbara människor på samma gång. Den kommer att vara full med skratt, minnen och glädje. Efter den helgen börjar andra delen av mitt liv. Jag står inte ensam, vilket är helt underbart. Jag har en fantastisk person som jag verkligen ser mig själv stå med ett bra tag framöver. Blir helt varm av tanken!

Nu väntar en liten och kall säng. Måste sova för att orka.

ciao,

/L

Jag pluggar

nu är det dags att jag visar mina fina skor. de ser ut då här:

nehej nej jag har försökt ladda upp bilden tretusen gånger men det fungerar inte, så jag ger er länken istället
http://www.nilson.com/Nilson/Dam/Modeller/Sandaletter.aspx?artnr=243659&nodeID=1357

och så tänker jag faktiskt visa er nästa par skor som jag har siktat in mig på, de ser ut så här

alltså, jag kommer ihåg när jag var typ 10 år och hade fått finfina mockasinskor till våren. jag ville inget hellre än att använda dem, men dumma mamma och pappa sa att snön måste försvinna först, förstår du. självklart, som det änglalikt fromma barn jag var, tog jag på mig skorna ändå i smyg. men jag var så försiktigt så de märkte inget. men sen alltså, när jag fick ha på mig mina mocksinskor med tillåtelse, shit pomfrit vilken lycka. l y c k a. så varför inte uppleva den igen med de fina skorna här ovan. det får nog bli min handlingsgrej när farmor och farfar är här.

ja det är sånt här jag håller på med när jag ska skriva intro. och när jag väl öppnar upp introdoken så sitter jag bara och kollar ut på förbipasserande bussar och blåser ut snor i öronen tills jag mår illa och blir alldeles yr.
så snälla ni som är så duktiga, hjälp mig. hur ska jag få arslet ur vagnen, meaning...eller ja ni kanske fattar.
har ni några pluggtips och kanske ni bara kan peppa mig lite också, säg att det är sista svängen hökarängen och sen slut slut slut. ingen mer intro, aldrig never ever. säg att om jag är duktig nu får jag åka hem i tid till terminens slut och slipper jobba över i den spökstad som umeå blir på sommaren.

ps. alltså, jag gick och handlade idag. promenaden till affären på typ fyra minuter gjorde att jag flåsade värre än en häst i sken (jodå, jag har hört att de flåsar då). det var den största fysiska ansträngningen so far, i år. nejdå men, man är väl i toptrim. alltid (stavas alltid med två l och aldrig stavas aldrig med två l. det är i såna här situationer jag önskar jag kunde ge mig själv en smocka eller ta en paus ifrån mig. jag menar är jag dryg eller är jag dryg. )

peace blås blås

Är du en snorutdrivare

hej, jag har varit jättesjuk jättelänge. det började i tisdags förra veckan, men jag var ju tvungen att åka till övik. så där satt jag i tre dagar och gjorde expertutvärdering med feber och host (ni: ååååh stckars, stackars). sen när jag kom hem i fredgaskväll så tjopp tjopp kom allt sjuk på en gång. det var en upplevelse att vara ensam och sjuk, att inte ha någon som trycker på tinningarna när huvudet ska sprängas, nån som hämtar snytpapper eller mutar med glass. men jag tycker jag lyckades få till det rätt cosy ändå. kolla handskfacket (bilden) vettja.och, ja, det är självklart the hills som rullas på webtv:n. säsong 5, kom fort, nu, nu, nu.

idag sitter jag upp och måste göra en enkät. men jag vet inte vilka frågor som ska stå på den. nähä, då är alternativet att skriva på introduktionen. kul, kul, kul. nej jag hatar introduktion, speciellt idag.
i helgen ska jag vara barnvakt. jojo. nanny angie rycker ut till stackars barnfamiljer i hörnefors som inte får ordning på vardagen (här skämtar jag, saras familj behöver ingen nanny, inte för att få saker att fungera i alla fall).
nej men det ska bli spännande, vi ska latja med volvodumepersen hela himla kvällen, kanske lite med skotern också.

helgen därpå komemr farmor och farfar hit. då ska jag laga lasagne till dem och tillsammans ska vi laga en rät som farmor lärde sig på sin matlagningskurs. vi ska gå på bio och såklart måste vi gå på stan och kolla i affärer. farfar får gå på classes och sen gå och fika medans farmor och jag rycker i tyger.

jag vet att det är oundvikligt att  erkänna (eller erkänna och erkänna, det låter som något dåligt men det är det inte), så jag droppar det direkt. i eat meat. och som ett statement ska jag äta prickig korv på vår påskfrukost. jag är asnöjd med mitt beslut. tyck vad ni (zc?) vill.

hej då kära ni
och, om ni är prickig korvar, beware
ja, ni andra kan också bewara förresten, blir bäst så

Så här är det jämt

Jag har tänkt sjukt länge, "jag måste skriva nåt inlägg"..."jag måste skriva nåt inlägg"..."jag måste skriva nåt inlägg"...."jag måste skriva nåt inlägg"...ni fattar poängen. Saken är ju bara att det blir svårare och svårare att ta sig för saker ju längre man väntar. Så är det med allt.

Jag kör min sedvanliga punktlista om vad som är nytt i livet:
* Mer stress
* Aplånga dagar på min praktik
* Jag hatar min kvällskurs ännu mer, om det är överhuvudtaget möjligt
* Tänker mer och mer på min systeryster i snöstaden - när sågs vi sist? 2008, 2009?? Jag minns ej
* Sämre minne och ökad förvirring
* Förbättrat hälsotillstånd för farmor
* Sommarjobb på Gröna Lund, start maj...och ända till september
* Kommer antagligen flytta i maj

Jag räknar ner, till allt. Slut på skolan, till 20 maj, till slutet av maj, till slutet av sommaren, till slutet av de första åren på ett nytt jobb, till slutet av ens arbetslivstid....Mina kalendrar backar upp mig.

Dagens lärdom: Sinnelagsetiken suger

//Z - som i Zorro

sämst

Såg nog världens sämsta program igår. Hörde att det va värt att titta på en gång för förstå att där vill man aldrig hamna. Blev lite nyfiken och satte på tvn vid åtta och tog min middag för att bli lite underhållen i en timme. Men fy tusan vad äcklad jag blev. Alltså, det var inte äckligt på något sätt men bara hela storyn gör att magen vänder sig ut och in. För det första är själva huvudpersonen en "känd" västeråsare som jag verkligen inte känner representerar min kära hemstad väl. Vad har hon bakom pannbenet egentligen? Började med sillisar och fortsatt med slätstruken panna med världens anabola-läppar. Var ska det sluta, om det någon gång kommer att sluta. Ja, Linda Rosing var det och hennes så kallade dejtingsällskap. Så himla patetiskt. En sak är ju klar i alla fall, jag ska aldrig göra åtlöje av mig själv och jag ska aldrig operera mig för att idealet säger det ena eller det fjärde. Plastikkirurgi bör enbart användas när man har blivit vanställd. Finns många olika åsikter om detta men den är min i alla fall. Nejdu, Linda i alla sin ära men det vore coolt om man gjorde sig ett namn och visade att en helt vanlig tjej utan operationer, rika föräldrar eller dåligt omdöme kan slå genom. Nu är ju inte det här mitt mål överhuvudtaget men tanken är ju frestande.

Lägenhetsvisning i Norrpan på fredag hägrar men innan dess kommer mycket härligt att hända. Inget Gevalia blir det för oväntat besök väntas inte, men ack så mysigt och trevligt. Ser en framtid som bara blir ljusare och ljusare. Lite gupp kommer att komma men inget som stör vidare värst mycket. Det finns alltid tid, det handlar bara om att TA sig tid. Och det är jag helt beredd på att göra.

Nu ska nostalgilyssningen av Hanson fortsätta. Den skivan är verkligen heeela min högstadieperiod. Vilka minnen!

Ha det gott! Middag hos Lena väntar.


Ciao,
L


ahhh

Måndag igen, seeegt som vanligt. Fast extra segt idag för jag är förkyld, inget kul alls. Men jag var på Haugen-gruppens kontor idag och skulle löneförhandla. Herregud, det gick ju som det gick. Har aldrig gjort något sådant förut så spänt och nervöst var det, men jag kunde iaf förhandla till mig en aningen högre än vad de hade tänkt sig fast att jag kanske skulle ha sett att det var en tusenlapp högre. Har bestämt startdatum också, börjar om precis två veckor. Kommer att få en egen dator och ytterligare en mobil så snart så lägger jag nog ner den andra mobilen jag har. Kan ju inte springa runt med tre olika mobiler, måste se lite proffsig ut. Letar för fullt efter en lägenhet i Norrköping, inte alls lika lätt. Eller det finns ju en del lägenheter men antingen ligger de för långt utanför stan eller så är det inflyttning den 1juni och det är aaalldeles för sent. Måste flytta in senast 1 maj, I know snabba bud. Får hålla tummarna!

Var i Västerås i helgen. Åkte tillbaka igår kväll. Har nog aldrig varit så trött som då. När vi kom till Norrköping (bara fyra mil kvar till Linköping) höll jag på att somna. Ögonen orkade inte fokusera på vägen längre, såg typ ingenting. Läskigt, men fram kom vi tillslut. Helgen var kanon, om man inte räknar ett fall på hal is, början till förkylning och för tunn jacka.

Har fixat kjol till Diplomeringen nästa helg också. Mormors skitsnygga långa svarta sammetskjol. Låter kanske lite knas men den är faktiskt skitsnygg. Lite för stor men det är inget som syns. Så skönt så!

Nu börjar det bli jobbigt, längtar alldeles för mycket. Om man nu kan göra det?

Ciao,
L

p.s Angie, jag kan inte skriva någon lista om en stad för jag behöver inte en sån. Ska ju flytta till Norrpan så en lista om Linköping blir bara överflödig. Men det var väldigt kul att höra att du har det bra. d.s

tomt tomt tomt

hej alla ni! jag har haft en så sjukt bra helg. camilla har varit här förstår ni. vi gjorde en av de allra roligaste utgångarna i fredags. musiken var så himla klockren (how about everybody med backstreet liksom). och vi var allihopa perfekt dragna. ja ni fattar, allt som är svårt att få till stämde överens. och så gjorde jag en utmaning, jag vinkade upp en kille på dansgolvet. men han ock hans kompis satt och råglodde på oss (kanske för vi var de enda som dansade, de enda som vågade dansa) och då tyckte jag att det var en bra träningschans. sen totalignorerade vi dem. men hallå, han såg ut som en dvärgscout.

jaja när jag är så uppåt ska jag faktiskt passa på att skriva några bra saker om umeå som jag kan läsa när jag är nere och minnas när jag flyttat härifrån:
-det är fint när luften glimmrar i silver av snöpartiklar.
-det är häftigt när man får jag-är-i-fjällen-känsla på väg till skolan.
-det är himla skönt att ha 200 meter till krogen. speciellt när man ska hem på natten.
-det finns finfina affärer här som inte skulle finnas om det inte vore för studenterna. jag kommer alltid sakna kii.
-man blir väldigt mätt av skogis skogshuggarmål för 65 kronor.
-det är korta avstånd mellan områdena här. det tar 10 minuter att gå till nydala som ligger väldigt off.
-om man vill kan man lätt känna sig assnygg.
-de pratar dialekt här.
-om man blir full och spyr är det ingen som tycker illa vara. de gjorde ju samma sak förra helgen.
-rullpizza (hatkärlek),  kaffeost och palt.
-systemet har öppet till 8 på kvällen. perfekt om man vill fortsätta festa efter epp'n.
-iksu.
-om man blir jättesjuk är det bara 300 meter till NUS, dit alla andra jättesjuka stackare i hela norrland får åka.
-man kan stöta på en same om man har tur.
-det finns en fin kille här
-norrlands huvudstad, woohoo.

sen ska jag lista några minus
-himlen kan aldrig vara helt klarblå eftersom värmeverket på ålidhem konstant pyr ut gas.
-våren kommer sent.
-långt hem och dyrt att flyga.
-polistvåorna är på umedalen istället för campus.
-kaffet i mit-fiket blir bara surare och kostar nu 7 kronor (6 kronor med kaffebiljett). helt sjukt pris. tre kronor mer än när    
  jag började.
-ica ålidhem är en av sveriges dyraste ica-affärer.
-det kommer ta minst tre månader innan jag kan använda mina nya, superfina träskoklackskor pga snön.

ja så ser min lista ut. nu utmanar jag er att göra samma sak om en valfri stad

camilla och jag skrev varsinn jättebra presentation på match igår. det var mycket roligare att göra det tillsammans. det blev inte lika alvarligt då. och, nu kommer poängen, redan imorse hade jag fått en blinkning. ihhhhh. iiihhhh. iiiiiiiihhhh.
jag blev alltså lätt uppspelt. närå, men det var kul.

nu ska jag gå igenom alla bilder från sista halvåret. från asien och nyår och lite fester. kanske går jag och tränar men stepmuskeln är fyra och det är så snart. stepdans låter så svårt. 
men, det blev väldigt tomt när camilla åkte. lilla, fina camilla.

kram hej då till alla studenter och arbetstagare, i synnerhet en arbetstagare
från er idol angie
peace

RSS 2.0