tom tid

Hade faktiskt jobbintervju i torsdags. Var väldigt uttömmande. Tusen frågor och väl genomtänkta svar, men räcker det verkligen? Jag hoppas att jag lämnade ett visst intryck för jobbet verker skitkul. Det vore så skönt att slippa att alltid ha något hängande över mig, som en tung tung slöja som aldrig vill glida av. Det är precis så det känns just nu med allt pluggande. Jag har insett att min studietid är över och det är dags att ta steget in i vuxenlivet, vilket inte skrämmer mig längre. Om någon hade frågat mig för två månader sen skulle jag snabbt ha svarat att "Hjälp! Inte är väl jag färdig än. Vaddå, ska jag ta examen i januari? Nej nej inte jag, jag är inte redo. Framtiden är för oviss för att jag ska kunna se fram emot den med glädje i maggropen". Den känslan finns nog fortfarande kvar men dock i en så mycket mindre dos att jag inte ens orkar gräva fram den och fundera. Det löser sig förr eller senare. Jag vet i alla fall att jag har mitt jobb på IKEA som fallskärm "in case of emergency". Räkningar behöver man alltid betala och att ha IKEA som säkerhetsnät är grymt skönt att veta. Det blir väl i så fall att flytta hem till mor och far igen, men vad gör väl det. Det lär ju i alla fall inte behöva vara i någon längre period. Saker och ting ordnar sig och klarnar för eller senare, ibland sent och ibland ännu senare men det är ingen idé att ge upp. Min tur kommer en också en vacker dag. Jag vet vad jag vill och en vacker dag ska jag stå där med anställningskontraktet i handen och ett stort leende på läpparna.

Inte vet jag vad som egentligen gör tiden tom, men en tanke kan ju vara att det aldrig kommer gå att ta på den. Den svischar förbi och vips så har hela dryga 40 timmar gått. Vad hände? Hann ju inte ens märka att klockan tickade som en annan maratonlöpare. Var tiden tog vägen har jag inte en aning om men vad som kommer att kommas ihåg utav alla dessa minuter är det allra viktigaste. Glädje, skratt, nyfikenhet och sällskap är helt enkelt de ord som får sammanfatta det. Eftersom dessa timmar har passerat är det bara att se fram emot nästa sammanhängande 40 timmar av glädje, skratt, nyfikenhet och sällskap, vilket jag hoppas kommer att komma snart.

Och klantig är jag också. Halkade idag, tog lite för stort kliv och vips satt jag halft i spagat och jämrade mig. Men men, ibland ska man bjuda på sig själv. Ont gjorde det och en fin ping-pongformad bula på knät blev resultatet tillsammans med lite härliga skrubbsår på smalbenet. Har inte haft skrubbsår på år och dagar men det är ju trevligt att man kan underhålla sin omgivning för några minuter. "Den enda sanna glädjen är skadeglädjen" brukar man ju säga... fast på samma gång så "förlänger ett skratt livet" så jag ser det hellre som att folk lever längre pga mig!


Ciao!

//Lmassa folk på mässa

Fredag - trött, sliten och trött på min egen röst. Har stått på mässa idag för ca 300 elever. Det var skitkul men hektiskt också. Lunchen var god som fan!!! Vårrullar =)  Solklart är dock att det blir seg hemmakväll nu...måste ladda batterierna för jobb igen + TN imorgon!

Blev uppraggad för att gå med i ett samfund i dag + fick erbjudande om konsultande, nice värre!! Behöver då kanske inte sommarjobba...men fritid nu frågetecken..? Finns det?

Och varför ringer folk alltid när jag inte har tid/ork/lust??

Dagens lärdom: studievägledare är ett bittert släkte

//Z - som i Zorro


hepp

jag är lite upprörd nu. jag håller nämligen på att träta. jag träter om pengar med den som brukade vara, ja, livskamrat kan man nog säga. det är sånt som bara hände rpå filmer där det ska vara så himla dramatiskt och förstås i varje avsnitt av glamour eftersom manusförfattarnas fantasi sedan länge har torkat. nej, nej så är det tydligen inte då. och som jag träter sedan. ögonen glöder och fingrarna har blivit klor. munnen har aldrig producerat så mycket saliv som spottas ut i en rätt så grov sprayformation vid varje uttalat ord. isn't it lovely.

jaja, vi är tillbaks i hörnefors nu. det är skönt att komma tillbaka hit. även om sara familj är en fin samling så är man ju ändå borta. sen tycker jag att det är lite jobbigt för jag blir extra påmind om alla de jag saknar hemma, när sara är hos sina. men i förrgår bokade i alla fall jl en biljett hit för att hon ska komma och hälsa på. hurra hurra hurra. satan vad vi ska göra stan då, va.

och en till grej. jag har börjat kolla på kamera igen. det är så roligt. och jonas, sara boyfriend and tillika sambo, fiance you name it, jaja. jonas har också börjat kolla på en dslr (heter det så) så vi satt igår och snackade rätt så nördig typ:
J: amen en kompis va han kunde sälja en glögg till mig för 300 spänn
A: ojoj billigt värre. vad var det för glögg då. men 300 är ju typ billigt vad det än är.
J: nä, det var en 70-200. riktigt smidigt
A: satan i gatan. vilket klipp. men f-värde då?
J: ja, tror det va 3,5-6,5.
A: aja, ja det är ju rätt normalt och för det priset liksom.
J: ja så då kan man ju köra på 1000d huset med kit och ha 70-200. fast helst en 18-300. himla bekvämt.
A: ja visst, bara inte f blir för dåligt då
J: helst skulle jag ju vilja ha D-ettan va
A: ja den är fin. finfin.

sara trodde vi drev med henne. och då vill jag verkligen poängtera att den där kameradiskutionen är en väldigt grund en.

aja, ska fortsätta söka artiklar nu. på måndag flytta jag. yeeey. packa upp, finally.
kram peace your beloved angie


man lär av sina misstag... eller?

Att dagen började som den gjorde kan bara jag rå för. Att inte orka gå upp när klockan enträget har ringt var tionde minut i över en timme vet jag inte vad jag ska kalla. Oförmåga att ta tag i sig själv eller helt och hållet utslagen trött? Orsaken till varför i princip denna situation uppstår varje morgon varierar nog med hur dagen innan har varit. Oförmåga beror nog mest på att något har gått snett och behöver rättas till men att energin den här dagen verkligen börjar på noll och att frukosten måste fungera som första märkbara värde för resten av dagen. Ibland, inte ofta, kommer folk och bokstavligen hoppar av energi och glädje åt att en ny dag då de är friska och krya finns eller har börjat. Det verkar nästintill som att inget skulle kunna störa dem. Jag avundas dessa personer. Självklart har jag väl mina sådana dagar också men de är väääldigt få under den här tiden på året. När molnen nästan precis hänger ovanför hustaken och den burriga kylan verkligen tränger sig in genom varenda söm på kläderna. Tacka vet jag sommaren. Tänk vad glad man kan bli bara av att vinkla persiennerna och se ut genom glasrutan, se världen omkring kl 8 på morgonen. Detta är ju i princip helt omöjligt så här års, såvida inte herr Bore har hjälpt till med en gnutta snö. Men men, inget att göra åt. Sverige har allt sina goda stunder ändå. Skulle jag inte ha tyckt det skulle jag minsann redan ha stuckit iväg utomlands och stannat där för resten av mitt liv. Det finns helt enkelt något som håller mig kvar. Ena dagen familjen och vännerna, andra dagen tryggheten och bekvämligheten. Utmaningar och nya upplevelser kanske inte skulle skada nu när min trygga vardag har i stort sett försvunnit och framtiden står för dörren. Åka ut och se ytterligare delar av världen. Ta chansen att upptäcka framtiden och dess möjligheter. Någon som är på? När åker vi?

Misstag. Ett svårt ord att egentligen sätta ord på. Varierar nog beroende på vem man pratar med och vad den personen har varit med om. Vissa misstag hinner inte riktigt träda i kraft innan man märker att en åtgärd krävs. Andra ser man sker men tänker att ingen kanske är så petig och märker det, eftersom de inte märkbart påverkar dig. Att lära av det som råkar gå snett har jag nog alltid gjort mer eller mindre. Framför allt misstag som har påverkat någon annan negativt eller som har satt mig i dålig dager, gett folk fel uppfattning om mig. Att göra fel eller begå ett misstag är alltid jobbigt att inse men att sedan få kommentarer på hur man verkligen kunde göra fel är en helt annan sak. Det blir lite att strö salt i såren, och man börjar lätt krympa till marken. MEN, man lär så länge man lever. Nästa gång, eller det kommer inte bli en NÄSTA gång. För hädanefter har man lärt sig att no way san josé att de händer igen. Det bästa med att man lär sig är att dela med sig till andra om vad de bör tänka på. Att ge råd och tips och se att de hjälper är guld värt. Medmänniska eller ej är frågan, svaret kan skifta. Men för att må riktigt väl behövs någon nära som stöttar och hjälper. Guld värt med goa tjejer!


Dagens funderingar är över , kanske inte alltid lika genomtänkta men en och annan tanke har de skänkts. Men nu måste förberedelser göras, stor dag imorgon. Det är inte bara torsdag... det är "tååårta på en torsdag!"


Ciao!

//Lsvårt att tro

Jag har alltid undrat över om det verkligen kommer solsken efter regn. Och sen har jag sedan funderat på om alla tänker som jag gör eller om de bara flyter med och hoppas på att allt en dag kan bli bättre, är det verkligen så? Jag har haft många filosofier om vad som egentligen händer och vad det beror på. Efter alla dessa timmar i undran har jag nog kommit fram till att, kanske låter lite klyschigt men men, ödet faktiskt är rätt trevligt att tro på. Många tror på den där gubben som sägs sitta på ett moln uppe i skyn gluttandes på oss mindre förstående människor, men hur sjutton skulle han ha kommit dit upp om han inte en gång i tiden var en människa och i så fall är han inte bättre än någon annan som har gått bort. Alltså tror jag nog inte att hans uppehälle är särskilt beständigt, däremot har ju ingen kunnat konstatera vad ödet egentligen är. Det blir därmed en intressant vinkling vad gäller saker och ting. Alltså har jag kommit till slutsatsen att ödet påverkar allt. Händer någonting är det förutbestämt att det ska vara så, inget att göra åt. Man kan ju inte direkt påverka det men man kan ju förmildra konsekvenserna men det är en annan historia....

Med det här ville jag bara säga att min stora slutliga genomarbetade analyserande layoutade ambitiösa välstrukturerade (men med lite sämre språkgransning) magisteruppsats har ödet bestämt att sätta högsta betyg!!! Helt tokigt! Något som varken jag eller min kära partner kunnat ana har skett, VG all over the place! Kaaaatshing, in i väggen! Med detta har jag alltså avslutat min ekonomiutbildning med flaggan i topp! "Inte illa , grattis!" skulle vissa säga, "Shit va bra" skulle andra benämna det medan vissa bara skulle nicka och le. Vem du tillhör eller inte, bryr jag mig inte riktigt om just nu för i den här stunden får jag skryta om något som jag verkligen är stolt över och som ingen kan ta ifrån mig. Det händer inte ofta eller snarare det händer aldrig och därför tar jag tillfället i akt och gottar mig. Imorgon är en ny dag som kan bli beskuggad av något nytt inte alls lika roligt, sååå "this one is mine!". Att ödet har bestämt att just jag faktiskt har förstått vad jag har pluggat i 4,5 år är helt otroligt. Första året trodde jag aldrig att den här perioden skulle sluta så här eller sluta över huvudtaget, men nu står jag här. Färdigbakad ekonom med smilgroparna högt upp vid öronen och väntar på nästa utmaning. Någon som är sugen på en ekonom? Je suis finit et j'espère que mon avenir va être une spectacle très intéréssante... n'est-ce pas?

Nedräkningen för nästa härliga sak har faktiskt redan börjat. Så dagar, timmar och minuter ska nu sammanställas och begrundas i brist på annat intressant.

Ciao!

//L

Tech-Noir återuppstånden!

Äntligen har det skett, hela hösten har man våndats ifall Tech-Noir aldrig mer skule hålla till på Kolingsborg, men nu på fre sker det jag väntat på!! Ska bli superskoj, och min snygging ska med, gammal TN-räv :P.

Kom på att det kan vara en idé att underteckna varje inlägg så man vet vem som är vem liksom, bara ett förslag typ, asså inget ni behöver haka på men de e ju annars rätt så fett bra... (inte alls skriven på dagens skolsvenska)...

Känner på mig att vissa i gänget, inga namn nämda, inte kommer skriva så aktivt.. hehe..

Annars så är jag egentligen på ett pissagro humör...Skrek faktiskt högt idag när jag gick hem. Litteratur på två olika listor och 14 böcker á 200 sidor på en sketen 15hp kurs på halvfart, hur tänker de egentligen?? Jag kan alltid klona mig själv. Hade ju tänkt att jag skulle börja leva lite ju, det kan ju vara dags att börja med det nån gång..

Dagens citat: "Waste in space"

//Z

TN-typ?

Good enough?


vem och vad bestämmer egentligen?

Dagens kluring;
Jaa, precis den frågan ställde jag mig själv imorse. Vem i sjutton är det som bestämmer vad jag vill göra och vad jag gör? Självklart kan ju svaret vara tvådelat men efter ett litet tag kom jag nog fram till att jag och vad jag vill har rätt liten del i det hela. Allt påverkar liksom varandra och gör så att tiden går. För jag måste verkligen tvätta men jag vill gärna sova, vilket gör att min sovtid som jag verkligen vill ha kommer att minska för att jag måste ha rena kläder. Exempelvis vill jag gärna ha ett grymt jobb (eftersom jag precis har tagit examen) men det funkar ju knappt eftersom det är lågkonjunktur och alla företag har ont om pengar och drar ner på personal. Jag söker ju jobb som jag vill göra men det går inge vidare pga att marknaden är som den är. Det kanske låter lite konstigt men förhoppningsvis så kan man förstå tänket. Jag kom på någon låt som går typ "... nothing can stop me now...", kommer dock inte ihåg vem som sjunger eller vad låten heter, men jag började fundera på om det verkligen kan vara sådär. Kan man verkligen hamna i en situation där inget kan hindra en? Har inget bra svar men det tåls att tänka på...

LIVET
Och så vidare till vad som egentligen försigår. Snön vräker ner, jag som precis sa till Angie igår att här är det barmark. Ha! Tydligen inte längre, eller det är ett väääldigt tunt täcke som lär smälta bort innan dagen är slut. Annars så lunkar livet på, händer ju inget uppseendeväckande eller märkvärdigt de närmaste dagarna, dvs. fram till på onsdag. För på onsdag är det presentation i kursen. Första presentationen utav någon av grupperna, kan bli intressant och se om vi har uppfattat alla uträkningar rätt och om upplägget är något så när hållbart. Men men, den dagen den sorgen. Känner inte att jag bryr mig särskilt mycket ändå, så länge det blir ett godkänt i slutet. Helgen kommer däremot bli kanon. Sjukt, att man redan börjar längta till den. Måndag har ju inte ens passerat än. Men shit, vad ska man annars ha som sporre när vädret är som det är och allt känns rätt trist för stunden. Eller låt mig omformulera, inte precis allt men majoriteten av saker i alla fall. Är ju på väg till nästa station....

Förresten måste denna länk kollas in, http://www.bubbleroom.se/produkt/andersen-lauth/10751/lond-lace-dress.aspx. Så himla snygg klänning. Kan den användas som långklänning vid en bankett är frågan? Jag är kär i den.

Ännu en sak som har påverkat min tvätt; det var någon annan i tvättstugan innan mig vilket gjorde att jag fick lov att sätta mig här och skriva istället. Galet, så det kan bli! Så nu ska jag ta ett varv ner igen till min ej-boka-i-förväg-tvättstuga. Håll tummarna!

Ciao!


let's fara söderut

morning, and what a morning!! grådassig himmel och äcklig snö på marken. det är synd när snön klibbar ihop för då åker inga roliga sparkar förbi längre, eftersom de typ fastnar redan på garageuppfarten. men egentligen gör det inte så mycket för jag drar ändå från byn snart. jojo, till övik förstås. ska bli kul att få använda mitt splitternya passerkort för att komma in i krigsindustribyggnaden. kanske slår jag en pling på min egna företagstelefon också. vid lunchen, när jag dricker av gratiskaffet, surfar jag nog runt lite på min egna företagsdator och spånar på vad jag ska göra med de trettiosextusen jag kommer att casha ut. 
innan jag åker måste jag bara bestämma om jag ska orka släpa ett par extra skor som ombyte och skicka ett paket med bullar till mamma. hon fyller nämligen år på lördag. det är en väldigt jobbig grej med att vara så långt hemifrån, att inte kunna närvara vid sådana högtider. i mean, jag missar ju tårtan.

peace


äntligen

det är inte mer än rätt att även bloggvärlden får ta del av våra otroliga kunskaper och hejdlösa humor.
så shoot shoot shoot, skriv allt ni vill och lite till. och som en bonus håller vi oss uppdaterade med vad de andra smartassen har för sig.
go go go

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0