Politiskt ståndtagande - socialdemokrat

Så här året före valåret, hösten före valhösten kan man ju läsa om diverse olika politiska undersökningar. Allt för att försöka förutspå utgången av valet (lilla parentesen: lägg ner va, det är ju som att avslöja att mördaren är den där rangliga och fjuniga killen 3 minuter in i filmen).

Jag vill såklart i orealistisk kommunistisk anda dra mitt strå till stacken, vilket i och för sig är en motsägelse till den lilla parentesen men skit samma. Peeps, beware, här kommer Angie L's politiska undersökning!


Så ser du att herr Random Gubbe kommer att rösta socialistiskt


Upptill bär vår herre en röd bomulls-t-shirt på vilken det står "Abisko", en liten renkalv har också fått bli tryckt därpå.

Det absolut tydligaste tecknet är hans jeans. Om man tittar närmare på märkeslappen ser man att det står "Paerson's est. 1907", ett jeansmärke som dels flörtar med det mer svenskklingande namnet Pärsson och dels säljs på Coop Forum.

Nu till de spännande assocearerna. I sin hand bär vår man en tygkasse och endast en blind stackare kan undgå att se varifrån den kommer. Självklart är den inhandlad på det lokala stadsbiblioteket. I kassen ligger en lånebok; "Min väg, mina val" av Göran Persson och en rabattkupong som berättigar innehavaren till hela 5% rabatt på nästa inköp hos Coop Extra. Respect!  Den grånade och ganska glest garnerade hjässan pryds av en sliten, men ändå brukbar skärmmössa på vilken man kan läsa "Nils Ekströms Elektriska AB". Vår man går gatan fram i inget mindre än tvättäkta träskor direkt inhandlade hos Per Anderssons Hemslöjd i Dalarna. Köpet gjordes 1967 så sulorna är som synes hyfsat slitna, ja de är i princip obefintliga.

Han är på väg till det kooperativa daghemmet Sorken, där han ska hämta sitt barnbarn. Aktiviteterna för eftermiddagen har han redan planerat. Farfar och barnbarn ska tillsammans titta på "Västerås på 50-talet" i VHS-format. Bästa bildvisningsmediet är ju såklart diabilder, men filmen såldes inte så. Efter det vankas middagen, pölsa med rödbettor, precis som på den gamla goda tiden. När det är dags för vår man att skjutsa hem sitt lilla barnbarn åker de en gammal Volvo Amazon, för vilken han inte betalar skatt sedan 10 år tillbaka. Samtalet, eller snarare monologen, som han för handlar enbart om fruntimrena som numera ofta sitter bakom ratten och deras oförmåga att föra fram fordonet på ett bra sätt. Har barnbarnet tur kan han även berätta en och annan anekdot och tiden före högertrafiken.

På vägen hem passar han på att svänga in på Coop Extra och samköra sin 5%-rabatt med det stående erbjudandet 5 paket Signumkaffe för 100 kronor. Ja, en bingolott för slinka med också, man stödjer ju de lokala fotbollskillarna, tänker vår man.


Peace
Angie

Kommentarer
Postat av: Lisa

http://annonsoversikt.monster.se/GetJob.aspx?JobID=83692014&aid=83352065&WT.mc_n=JSAHG10ett jobb till damen kanske? har inte läst så mycket om det men kolla på det iaf :)

2009-10-01 @ 10:53:08
URL: http://elajza.blogg.se/
Postat av: Jonas

Hello Angie L!

Måste rätta dig, det heter väl inte daghem? Jag trodde det hette förskola, eller har jag missuppfattat allt?

Sedan måste jag fråga om det var en -69 Amazon?/Mr Bezzerwizzer

2009-10-03 @ 00:27:00
Postat av: Z

Alltså: nu måste du ju beskriva de andra partiernas medlemmar oxå!!!ASKUL :D

2009-10-03 @ 09:14:28
Postat av: Angie

Jonas: Ja du har missuppfattat allt, förutom att det var en 69:a. Poor...

2009-10-08 @ 12:13:36
URL: http://iqenmiljon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0