Politiskt ståndtagande - centerpartist

Yo peeps! Det politiska tåget tuffar på med ett gammalt ånglok i spetsen. Ni kanske undrar varför vi inte far fram med det moderna ock kraftiga malmtågsloket IORE. Jo, det är så enkelt att det passar sig inte på landsbygden. Är ni as clever as me (vilket i och för sig är en utopi, men så gott det går) har ni såklart redan räknat ut att den politiska undersökningen har kommit till centerpartisternas värld. Peeps, så ser du att random landsbygdsinvånare
Mjöl K. Bonde kommer att rösta på centerpartiet!

Upptill bär vår bonde ett nätlinne, i modernare kretsar även kallat nätbrynja. Färgen på linnet var en gång vit. Idag är linnet inte vitt längre. Plagget är mycket funktionellt att bära vid tungt kroppsarbete, då svetten kan flöda ut genom de tusen hål som bildas mellan linnetrådarna. Hela bonden toppas av en fantastiskt slitstark, heltäckande dräkt, en så kallas over all (över allt på svenska). På over allens rygg är en stor logga smakfullt placerad, det står LRF. Så klart.

Assocearer! Bonden skyddar huvudet med en frän men slapp skärmmössa, vilken även den pryds av LRF's respektingivande logga. De trötta fötterna är instängda i ett par riktigt tunga gummistövlar. Fötterna är således ganska skrynkliga och allmänt ovårdade. Stövlarna i sin tur är täckta av koskit och dekorerade med halmstrån här och där. Vår bonde är den första av våra undersökningsobjekt som inte färdas till fots. Nej, nej bättre upp. Bonden rattar med stadig hand en Volvo BM 700. Den pryds av LRF's påklistringsbara dekaler och en långsamtgåendefordon-skylt. Bondens favoritsyssla är att ligga som en stoppropp på 90-vägen som går förbi utanför gården. Stadsborna är så himla lättretliga och det är fantastiskt att se hur de sliter sitt hår, tycker bonden. I garaget står hans stolthet, en Ferguson TE20, och glänser.

Bonden är alltid vaken. Det kan i alla fall verka som det. Han är åtminstone alltid vaken när du går och lägger dig respektive kliver upp. Bonden äter alltid kött, potatis och sås. Han tillverkar den aldrig själv, det gör hans husmora tillika fru. Bonden hatar EU och vill helst gå ur snarast. Han ägnar största delen av sin fritid till att söka bidrag. Satan i gatan vilken snits han har på att fylla i formulär. Det går snabbt som blixten ser du. På bondens köksbord ligger senaste numret av LRF's medlemstidning "LRF Rules". Bonden handlar nya privata kläder en gång om året. Det sammanfaller i princip alltid med Dressmans fashionabla sommarrea. Då inhandlas det 7 par kalsipper, 7 par stumpor med veckodagarnas namn på, två rutiga skjortor och ett par jeans, varken mer eller mindre. Hoppas du kan identifiera honom nu.

Peace
Angie


Kommentarer
Postat av: L

Jepp, mitt ex's pappa tror jag att du har hittat!

2009-10-14 @ 22:17:10
URL: http://elajza.blogg.se/
Postat av: Z

LRF = klockrent ju!! :D

2009-10-14 @ 22:59:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0